Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η AMD τηρεί στάση αναμονής στα tablets

Λίγες ημέρες πριν, ο CEO της Intel δήλωνε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να μπει στην αρένα των tablets διεκδικώντας ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς. Δε φαίνεται, πάντως, να ισχύει το ίδιο και με την AMD, η οποία εμφανίζεται αρκετά διστακτική για την ώρα. Έτσι, τουλάχιστον, προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα.

Ο Dirk Meyer φέρεται να είπε ότι "είμαστε ακόμη μικρή δύναμη στην αγορά των notebooks κι αν εξετάσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας, δεν έχει νόημα να ρίξουμε ακόμα λεφτά στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων για tablets [...] Νομίζω ότι θα δείτε τις προτάσεις της AMD για τα tablets μέσα στην επόμενη διετία".

Οι επεξεργαστές Ontario που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν τη βάση για tablets, ωστόσο έχουν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα: η κατανάλωση των 9 watts είναι μάλλον απαγορευτική για τα δεδομένα της κατηγορίας. Επιπλέον, η AMD περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθεί η αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο, με την Intel και την ARM να συγκρούονται στη νέα αυτή κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails