Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δραματική πτώση στις πωλήσεις των music games

Το 2009 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τα μουσικά video games, καθώς μόνο στις ΗΠΑ οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 850 εκατομμύρια δολάρια. Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο και το 2010. Τα νούμερα από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους είναι απογοητευτικά, με τα μουσικά παιχνίδια να ξεπερνούν οριακά τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, παρατηρείται μείωση 50%.

Η μόνη ελπίδα για ανάκαμψη είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά. Σε γενικές γραμμές, οι τρεις τελευταίοι μήνες κάθε χρόνου έχουν περίπου τις ίδιες πωλήσεις με τους εννέα πρώτους, καθώς η ζήτηση εκτοξεύεται κατά την περίοδο των εορτών. Πάντως, είναι απολύτως βέβαιο ότι τα νούμερα του 2009 δεν πρόκειται να έρθουν φέτος, παρά τις προσπάθειες των εταιρειών, οι οποίες κυκλοφορούν συνεχώς νέα παιχνίδια. Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφόρησαν τα Guitar Hero: Warriors of Rock, Def Jam Rapstar, DJ Hero 2 και PowerGig: Rise of the SixString, ενώ έρχονται μέσα στις επόμενες ημέρες τα Rock Band 3 και Dance Central.

Η φετινή πτώση στις πωλήσεις αφορά όλες τις κατηγορίες παιχνιδιών, όμως οι απώλειες στα μουσικά games είναι πολύ μεγαλύτερες από το μέσο όρο. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι όσοι ήθελαν ένα music game το έχουν ήδη αγοράσει και δύσκολα θα επενδύσουν σε ένα νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails