Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζονται οι διαρροές για τις νέες κάρτες της AMD

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της AMD για τις Radeon HD 6000, πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων καρτών γραφικών. Πριν από λίγες ώρες διέρρευσε το Internet ένα slide με λεπτομέρειες για τις κάρτες με την κωδική ονομασία Cayman, οι οποίες απευθύνονται στους enthusiast gamers.


Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι Cayman XT και Cayman Pro έχουν μνήμη 1GB GDDR5, δύο εξόδους DVI, μία HDMI 1.4 και δύο mini DisplyPort. Όσο για το ρεύμα, η Cayman Pro θέλει επιπλέον δύο 6-pin connectors, ενώ η XT ένα 6-pin κι ένα 8-pin. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cayman Pro θα κυκλοφορήσει με την εμπορική ονομασία Radeon HD 6950, ενώ η Cayman XT θα είναι η 6970. Οι δύο αυτές κάρτες αναμένεται να κονταροχτυπηθούν με τις GTX 470/480 της Nvidia, με την παρουσίασή τους να προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου.


Όπως πάντα, να υπογραμμίσουμε ότι οι φήμες και οι διαρροές στο Internet δεν είναι πάντα αληθείς. Το λόγο έχει η AMD, η οποία αναμένεται να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails