Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νέο αφεντικό στη Mozilla

Oπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Mozilla Foundation, Mitchell Baker, στις 8 Νοεμβρίου θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη Mozilla Corporation ο Gary Kovacs. Ο Kovacs είναι γνωστός από τη θητεία του σε Adobe και Sybase και η εμπειρία του σε αυτές τις εταιρείες κρίθηκε ως απολύτως κατάλληλη για να εξυπηρετήσει τη μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική της Mozilla.

Το Ίδρυμα έκρινε ότι ο Kovacs είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να οδηγήσει τη Mozilla στην εποχή των φορητών συσκευών. Η εταιρεία που αναπτύσσει τον Firefox και τον Thunderbird θεωρεί ότι το μέλλον βρίσκεται στη φορητότητα και θέλει να φέρει τα προϊόντα της στις mobile πλατφόρμες, παράλληλα με την "παραδοσιακή" στόχευση στο περιβάλλον των desktop.

Ο Kovacs αντικαθιστά τον John Lilly, ο οποίος έμεινε σχεδόν τρία χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας. Ο ίδιος ο απερχόμενος CEO μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το διάδοχό του και εξήρε την εμπειρία και τις ικανότητές του. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος CEO της Mozilla ανέφερε ότι προτεραιότητά του για το πρώτο διάστημα είναι να φέρει με επιτυχία τον Firefox 4 τόσο στα desktops, όσο και στις φορητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails