Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αναπαύσου εν ειρήνη... walkman

Με πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις στα 30 χρόνια της κυκλοφορίας του, το walkman πλέον αποφάσισε να αποσυρθεί και να δώσει τη θέση του στα mp3 players και τα iPods.


Η Sony ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25/10) πως σταμάτησε την παραγωγή των walkman και την πώληση τους σε πολλές χώρες του κόσμου, όμως μερικά κομμάτια θα είναι διαθέσιμα σε μερικές χώρες για λίγο χρονικό διάστημα ακόμα.


Από το 1979, το walkman έχει μπει σε 220 εκατομμύρια σπίτια και έχει γίνει το “σύμβολο” των εφήβων των 80's , ωστόσο με την εμφάνιση των CD και αργότερα των mp3 player και των iPod η ζήτηση τους εξανεμίστηκε.


Πάντως, η αλήθεια είναι ότι “άντεξε” περισσότερο από όσο περιμέναμε, δεδομένου ότι οι κασέτες είχαν αρχίσει να
εκλείπουν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, μέχρι το οριστικό τους τέλος στις αρχές του 21ου αιώνα.
Lamiareport




Πιο έξυπνοι οι ηλικιωμένοι τώρα, παρά στα νιάτα τους
Η φράση ''ξεμωραμένος ηλικιωμένος'' θα πρέπει να καταργηθεί ως ανακριβής, καθώς νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, διαπίστωσε ότι οι 70χρονοι, τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα σε τεστ νοημοσύνης σήμερα που είναι σε προχωρημένη ηλικία, σε σχέση με 30 χρόνια πριν!


Η μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, υπό την ερευνήτρια ψυχίατρο Σιμόνα Σακούγιου, ανέλυσε μια σειρά από νοητικά και ψυχομετρικά τεστ, που έχουν γίνει διαχρονικά στους ηλικιωμένους της σουηδικής πόλης για τον έλεγχο των επιδόσεων στην μνήμη τους, την ταχύτητα, τη γλώσσα, τη λογική, την αντίληψη του χώρου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails