Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Νέα στρατηγική ασφάλειας στον Adobe Reader 10

Είναι γνωστό ότι ο Adobe Reader είναι ένα από τα αγαπημένα προγράμματα των hackers κι αυτό γιατί κάθε τόσο ανακαλύπτονται κενά ασφαλείας που δίνουν τη δυνατότητα για απομακρυσμένες επιθέσεις. Φυσικά, αυτό δεν αρέσει καθόλου στην Adobe, η οποία βλέπει το κύρος της να υφίσταται πλήγμα κάθε φορά που ανακοινώνεται μια "τρύπα". Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει πολλά στην ασφάλεια του Reader.

Αντί να τρέχει πίσω από το πρόβλημα και να εκδίδει κάθε λίγο και λιγάκι patches για τον Reader, η Adobe αναθεωρεί τη στρατηγική της. Ο Reader 10 θα έχει ένα χαρακτηριστικό sandbox, το οποίο δε θα επιτρέπει στις επιθέσεις να ολοκληρώνονται με επιτυχία. Όπως δήλωσε ο Brad Arkin, υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας, με το νέο σύστημα "όταν ένας μηχανισμός επιτίθεται στην εφαρμογή, δε θα μπορεί να βγαίνει από το sandbox". Η συγκεκριμένη άμυνα χρησιμοποιείται από τις Microsoft και Google, εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε η Adobe για να εντάξει το sandbox στο Reader.

Βέβαια, η απόλυτη ασφάλεια είναι μακρινό όνειρο κι αυτό το γνωρίζουν καλά στην Adobe. Ο ίδιος ο Arkin είπε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό επιθέσεων καταφέρνει να παρακάμψει το sandbox, ενώ προέβλεψε ότι οι επιτήδειοι δε θα το βάλουν κάτω - αντιθέτως, θα θεωρήσουν το sandbox μια μεγάλη πρόκληση και θα προσπαθήσουν να βρουν αδύνατα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails