Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Cisco: Τρεις στους πέντε εργαζόμενους δεν χρειάζονται να πηγαίνουν στο γραφείο

Η Cisco ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας διεθνούς μελέτης για τον χώρο εργασίας που αποκαλύπτει ότι τρεις στους πέντε εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται πια να βρίσκονται στο γραφείο έτσι ώστε να είναι παραγωγικοί. 
Στην πραγματικότητα, η επιθυμία τους να εργάζονται εν κινήσει και να είναι ευέλικτοι όσον αφορά στην πρόσβασή τους σε εταιρικά δεδομένα είναι τόσο ισχυρή, ώστε το ίδιο ποσοστό εργαζομένων θα επέλεγαν εργασίες που πληρώνουν λιγότερα, αλλά προσφέρουν πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα εκτός γραφείου, έναντι καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας οι οποίες στερούνταν ευελιξίας. 

Αυτό και άλλα συμπεράσματα δίνουν μία πραγματική εικόνα των προσδοκιών, των απαιτήσεων και της συμπεριφοράς των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, που επηρεάζουν τόσο τον τρόπο με τον οποίο κάποιος έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, όσο και τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλεται η επικοινωνία στον χώρο της επιχείρησης.

Η μελέτη, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με 2.600 εργαζόμενους από 13 χώρες, απεκάλυψε ότι τρεις στους πέντε εργαζομένους (60%) πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται κανείς στο γραφείο για να είναι παραγωγικός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Ασία και στη Λατινική Αμερική.

Δύο στους τρεις εργαζόμενους που συμμετείχαν στην έρευνα (66%) πιστεύουν ότι το τμήμα Πληροφορικής θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή - προσωπική ή εταιρική - για πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα, εφαρμογές και δεδομένα οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, ενώ περιμένουν οι τύποι συσκευών να συνεχίσουν να διαφοροποιούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails