Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η Nvidia περνά και στη λιανική αγορά

Μέχρι σήμερα, όσοι ήθελαν μια κάρτα γραφικών της Nvidia έπρεπε να αναζητήσουν κάποια υλοποίηση από συνεργαζόμενη εταιρεία (Asus, MSI κλπ). Εδώ και λίγες ημέρες, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ έχουν άλλη μία επιλογή: κάρτα Nvidia συσκευασμένη από την ίδια την Nvidia. Η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνία με τα αμερικάνικα καταστήματα Best Buy, τα οποία διαθέτουν κατ' αποκλειστικότητα τις νέες κάρτες.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση της Nvidia είναι να προσελκύσει τους αναποφάσιστους αγοραστές. Όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας, οι enthusiasts που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν αγοράζουν συνήθως από το Internet. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν καταλήξει, μπαίνουν σε ένα μαγαζί και διαλέγουν ένα κουτί με λογότυπο που να τους είναι οικείο. Σε αυτούς ακριβώς τους πελάτες απευθύνονται τα κουτιά με το logo της Nvidia.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή αφορά αποκλειστικά τα καταστήματα Best Buy και μόνο αυτά που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Βέβαια, σε περίπτωση που οι κάρτες της εταιρείας έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό, δεν αποκλείεται να τις δούμε και σε άλλες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails