Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η AMD αποκαλύπτει τις νέες Radeon HD 6850 και 6870

Πιστή στην υπόσχεση της να ανανεώνει την σειρά καρτών γραφικών της κάθε τέτοια περίοδο του χρόνου έμεινε η AMD, και για να συνεχίσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της σειράς ATI Radeon HD 5000 ανακοίνωσε κατά πρώτο λόγο την σειρά AMD Radeon HD 6800. Αργότερα θα ακολουθήσουν σε διάστημα μικρότερο του μηνός και άλλες νέες σειρές καρτών γραφικών, ώστε να συμπληρωθεί η νέα της γκάμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Καταρχήν, να αναφέρουμε ότι η ονομασία "ATI" θα απουσιάζει από τις ονομασίες των καρτών γραφικών της εταιρείας. Επιπλέον, η AMD αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό σκεπτικό όσο αφορά στην ονοματολογία, με την σειρά AMD Radeon HD 6800 να απευθύνεται πια στα "mainstream" και "mainstream/ performance" τμήματα της αγοράς. Έτσι, πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι AMD Radeon HD 6850 και 6870 δεν αποτελούν τους αντικαταστάτες των ATI Radeon HD 5850 και 5870, παρότι οι επιδόσεις τους βρίσκονται πολύ κοντά, αλλά ουσιαστικά είναι "μία κατηγορία τιμής" πιο κάτω.
Για την συγκεκριμένη σειρά, η AMD κατασκεύασε την GPU με την κωδική ονομασία Barts, η οποία θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις, τις Barts XT (AMD Radeon HD 6870) και Barts PRO (AMD Radeon HD 6850).
Αργότερα, και σύμφωνα με φήμες, η εταιρεία θα παρουσιάσει τουλάχιστον τρία μοντέλα, τα οποία θα ανήκουν στην
σειρά AMD Radeon HD 6900, που απευθύνεται στα τμήματα της αγοράς "performance/ enthusiast" και "enthusiast" και θα βασίζονται σε δύο παραλλαγές της GPU με την κωδική ονομασία Cayman, τις Cayman XT και Cayman PRO. Η πλέον ισχυρή κάρτα γραφικών της σειράς AMD Radeon HD 6900 θα αποτελεί μία dual-GPU έκδοση και έχει την κωδική ονομασία Antilles, ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα βασίζεται σε δύο επεξεργαστές γραφικών τύπου Cayman XT ή σε δύο Cayman PRO ή σε κάτι "ενδιάμεσο" (π.χ τις προδιαγραφές του πυρήνα της Cayman XT σε συνδυασμό με τους χρονισμούς της Cayman PRO). Αυτά σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Internet.

Όσο αφορά στις δύο νέες κάρτες γραφικών, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, διαθέτουν dual-slot σύστημα ψύξης με πολλά "κόκκινα" σιρίτια. Η AMD Radeon HD 6850 τροφοδοτείται μέσω ενός 6-pin PCI-E connector ενώ η "μεγαλύτερη" διαθέτει δύο 6-pin PCI-E connectors.
Και οι δύο νέες κάρτες γραφικών ενσωματώνουν δύο θύρες mini-DisplayPort, μία θύρα HDMI και δύο DVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails