Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

EFF: «Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα social media στο διαδίκτυο»


Δυο τρόπους χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση για να παρακολουθεί τους χρήστες του διαδικτύου online, σύμφωνα με την οργάνωση Electronic Frontier Foundation. Σύμφωνα με την οργάνωση το Γραφείο Διερεύνησης Απάτης και Εθνικής Ασφάλειας (FDNS) χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν στους πολίτες.


Η λογική που ακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση είναι ότι, για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να πει ψευδώς ότι είναι παντρεμένος για να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, στο διαδίκτυο όμως το πιο πιθανό είναι να πει την αλήθεια.


Υπόμνημα του FDNS του 2008 αναφέρει: «οι ναρκισσιστικές τάσεις οδηγούν τους ανθρώπους να έχουν έναν μεγάλο αριθμό συνδέσμων ή ‘φίλων’ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς κάνουν ‘φίλους’ ακόμη κι εντελώς άγνωστους ανθρώπους».


«Αυτό φαίνεται ότι παρέχει στο FDNS ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα προκειμένου να παρακολουθεί την καθημερινή
ζωή των χρηστών και όσων φέρονται ως ύποπτοι για παράνομες δραστηριότητες» αναφέρει η Electronic Frontier Foundation.


Όσον αφορά το δεύτερο τρόπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να παρακολουθεί τους χρήστες στο διαδίκτυο, αυτός επιτυγχάνεται μέσω του Κέντρου Παρακολούθησης Κοινωνικής Δικτύωσης του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) που ιδρύθηκε πριν από την εκλογή του Ομπάμα και ασχολείται με την παρακολούθηση ιστοσελίδων, όπως το Facebook, το Twitter, το NPR και το DailyKos προκειμένου να βρουν «υποθέσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails