Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Νέο ρεκόρ ανανεώσεων για τα προϊόντα της Microsoft

H Patch Tuesday του Οκτωβρίου είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Microsoft κλείνει 49 κενά ασφαλείας με τα 16 updates που διαθέτει για τα Windows, τον Internet Explorer, το Office και το .NET Framework. Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το update με κωδικό MS10-073.

Το συγκεκριμένο update κλείνει μία από τις τέσσερις "τρύπες" που εκμεταλλεύεται το Stuxnet worm, το οποίο προκάλεσε πρόσφατα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη Δύση και το Ιράν, με αφορμή τη μόλυνση υπολογιστών στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Μπουσέρ. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Microsoft έκλεισε άλλες δύο "τρύπες" κι έτσι απομένει μία ακόμα για να θωρακιστούν τα Windows-based συστήματα απέναντι στην απειλή του Stuxnet.

Κατά τα λοιπά, τα security patches κλείνουν κενά ασφαλείας με το χαρακτηρισμό Critical στα Windows και τα
υπόλοιπα προϊόντα της Microsoft. Ο Joshua Talbot της Symantec αναφέρει ότι 35 από τα 49 κενά που κλείνει η Microsoft επιτρέπουν την εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα. "Αυτά τα bugs επιτρέπουν στον επιτιθέμενο να τρέξει οποιαδήποτε εντολή θέλει σε ένα μολυσμένο μηχάνημα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο ρεκόρ διορθώσεων σε μία Patch Tuesday ήταν 34. Σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2009 και ισοφαρίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και Αύγουστο. Με τα 49 κενά αυτού του μήνα ο πήχης ανεβαίνει αρκετά και μένει να δούμε αν μπορεί να καταρριφθεί ακόμα κι αυτό το ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails