Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

«Η ταμπλέτα μας αψηφά τους αφορισμούς της Apple» απαντά η RIM


Ενόψει της κυκλοφορίας του υπολογιστή-ταμπλέτα Playbook της Research In Motion, που παράγει τα BlackBerry, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απέρριψε την πρόβλεψη του Στιβ Τζομπς ότι οι ταμπλέτες των 7 ιντσών δεν έχουν μέλλον.

«Πιστεύουμε ότι πολλοί κατασκευαστές έχουν κουραστεί να τους λέει η Apple τι πρέπει να σκέφτονται» δήλωσε ο Τζιμ Μπάλσιλι της RIM, απαντώντας στα σχόλια που έκανε τη Δευτέρα το αφεντικό της Apple.

Ο Τζομπς είχε υποστηρίξει ότι οι ταμπλέτες των επτά ιντσών (δύο ίντσες μικρότερες από το iPad) είναι «νεκρές κατά την άφιξη», αφού είναι «πολύ μικρές για να ανταγωνιστούν τα smartphone, πολύ μεγάλες για να ανταγωνιστούν με το iPad».

Είπε μάλιστα ότι οι χρήστες θα χρειάζονταν να λιμάρουν πρώτα τα νύχια τους για να δουλέψουν σε τόσο μικρές οθόνες.

Η RIM έχει βέβαια άλλη γνώμη: «Εμείς που ζούμε έξω από το πεδίο παραμόρφωσης της Apple γνωρίζουμε ότι οι ταμπλέτες των επτά ιντσών θα είναι μεγάλο τμήμα της αγοράς» είπε ο Μπάλσιλι.

Η αγορά έχει βαφτίσει «πεδίο παραμόρφωσης της πραγματικότητας» την πειθώ και τη σαγήνη που είναι γνωστό
ότι έχει ο Στιβ Τζομπς στις παρουσιάσεις του.

Ο Μπάλσιλι αναφέρθηκε επίσης στην άρνηση της Apple να υποστηρίξει την τεχνολογία Flash της Adobe. «Γνωρίζουμε ότι ότι η υποστήριξη για το Adobe Flash μετράει για τους καταναλωτές που θέλουν μια πραγματική εμπειρία στον Παγκόσμιο Ιστό» εκτίμησε.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι, παρόλο που η απόπειρα της Apple να ελέγξει το οικοσύστημα και να διατηρήσει μια κλειστή πλατφόρμα είναι καλή για την ίδια την Apple, οι προγραμματιστές θέλουν περισσότερες επιλογές και οι πελάτες θέλουν να έχουν πλήρη πρόσβαση στη συντριπτική πλειονότητα των δικτυακών τόπων που χρησιμοποιούν Flash».

Ο υπολογιστής ταμπλέτα Playbook της RIM αναμένεται στην αγορά στις αρχές του 2011. Με διαγώνιο οθόνης 7 ίντσες, λειτουργικό σύστημα QNX, εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα για βιντεοδιασκέψεις, Bluetooth και Wi-Fi, η πρόταση της RIM απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες.

Μειονέκτημα ίσως αποδειχθεί η έλλειψη συνδεσιμότητας 3G, γεγονός που ίσως αποθαρρύνει τη διάθεση του Playbook από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Εκτός από τα σχόλια για τις ταμπλέτες, ο διευθύνων σύμβουλος της RIM απάντησε και στον ισχυρισμό του Τζομπς ότι τα iPhone ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα BlackBerry το τελευταίο τρίμηνο.

Όπως είπε ο Μπάλσιλι, ο Τζομπς συγκρίνει ανόμοια πράγματα, αφού το οικονομικό τρίμηνο της Apple λήγει το Σεπτέμβριο, ενώ της RIM τον Αύγουστο, που είναι πιο «πεσμένος» σε πωλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails