Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς 3D για αρκετό καιρό ακόμα το Xbox 360

Ο αντιπρόεδρος των Microsoft Game Studios, Phil Spencer, παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και μίλησε μεταξύ άλλων για την είσοδο του 3D στις κονσόλες παιχνιδιών. Ο Spencer ξεκαθάρισε ότι η Microsoft δε σκέφτεται για την ώρα να προσθέσει χαρακτηριστικά 3D στο Xbox 360, καθώς θεωρεί ότι οι τρεις διαστάσεις στο gaming -και όχι μόνο- είναι αυτή τη στιγμή ένα "επιστημονικό πείραμα".

Ο Spencer δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη Sony για την απόφασή της να στηρίξει το 3D στο PlayStation 3. Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης είπε ότι "(ως Microsoft) δε χρειάζεται να σας πουλήσω καινούργια τηλεόραση. Δεν είναι αυτό το επιχειρηματικό μου μοντέλο. Άλλες εταιρείες μπορεί να το κάνουν αυτό, αλλά όχι εγώ". Με άλλα λόγια, ο Spencer υποστηρίζει ότι η Sony έβαλε 3D στο PS3 προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις των τρισδιάστατων τηλεοράσεων που κατασκευάζει.

Όσο για το μέλλον, ο Spencer δεν αποκλείει την είσοδο του 3D στο Xbox, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει τώρα. Μεταξύ άλλων, ο Spencer ισχυρίζεται ότι είναι αδιανόητη η εικόνα μιας παρέας από gamers σε ένα σαλόνι, με τον κάθε παίκτη να φορά τα ειδικά γυαλιά. Κατ' επέκταση, συμπεραίνουμε ότι η Microsoft θα εξετάσει τη λύση του 3D, μόνο όταν η τεχνολογία προχωρήσει αρκετά ώστε να μη χρειάζονται τα γυαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails