Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Google τώρα και πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας!

Την επέκτασή της σε έναν νέο επιχειρηματικό τομέα, εντελώς διαφορετικό από τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές της, ανακοίνωσε η μεγάλη αμερικανική ιντερνετική μηχανή αναζήτησης και μια εκ των κορυφαίων εταιρειών νέας τεχνολογίας στον κόσμο, η γνωστή μας Google. 


H οποία συστήνει κοινοπραξία με τον ιαπωνικό χρηματοπιστωτικό οίκο Marubeni Corp. με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση εναλλακτικών πηγών ενέργειας! 
Συγκεκριμένα, Google και Marubeni δημιουργούν μια νέα εταιρεία joint venture, με την εμπορική επωνυμία Atlantic Wind Connection και με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία στόχο έχει να ποντίσει ένα υποθαλάσσιο πλέγμα καλωδίων υψηλής τάσης με το οποίο θα μεταφέρεται το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν τρεις διαφορετικές "φάρμες" ανεμογεννητριών ανοικτά της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, σε τουλάχιστον 4 Πολιτείες. 


Στην κοινοπραξία θα συμμετάσχει και το ελβετικών συμφερόντων επενδυτικό fund Atlantic Grid Holding Co. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η επένδυση θα ξεπεράσει τα 6 δις δολάρια, ενώ στην υπό σύσταση εταιρεία η μεν Google θα ελέγχει το 37,5% του μετοχικού κεφαλαίου, η Marubeni το 15% και ανεξάρτητοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων και οι Πολιτείες που θα "μοιρασθούν" την ενέργεια που θα μεταφέρεται από τα αιολικά πάρκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails