Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρωταθλητές στα social media οι Μαλαισιανοί

Η εταιρεία TNS διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα σε δείγμα 50.000 ανθρώπων από 46 χώρες του κόσμου, προσπαθώντας να διερευνήσει τις τάσεις που διαμορφώνονται στο Internet και ιδίως στα social networks. Τα ευρήματα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, καθώς η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε ότι οι Μαλαισιανοί είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί της κοινωνικής δικτύωσης, κερδίζοντας κατά κράτος τις "υπερδυνάμεις" του Internet.

Σύμφωνα με την TNS, οι Μαλαισιανοί έχουν κατά μέσο όρο 233 φίλους στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι με 231. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Ιάπωνες έχουν κατά μέσο όρο μόλις 29 φίλους στα social networks, ενώ οι Κινέζοι που ασχολούνται πολύ με αυτό το χώρο έχουν 68 φίλους. Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τα ευρήματα, η TNS καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στις κουλτούρες τις Ιαπωνίας και της Κίνας φαίνεται να υπάρχουν "λιγότερες, αλλά πολύ πιο στενές σχέσεις", τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το Internet.

Οι Μαλαισιανοί έχουν επίσης το ρεκόρ στις ώρες που περνούν στα social networks. Κάθε Μαλαισιανός βρίσκεται κατά μέσο όρο 9 ώρες τη βδομάδα σε μία τουλάχιστον υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθούν οι Ρώσοι (8,1 ώρες) και οι Τούρκοι (7,7 ώρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails