Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Υπερ-επάρκεια προϊόντων στην αγορά ημιαγωγών

Η εταιρεία έρευνας αγοράς iSuppli ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα ημιαγωγών που βρίσκονται στις αποθήκες των κατασκευαστών εμφανίζουν ανοδικές τάσεις το τελευταίο διάστημα. Όπως φαίνεται, η προσφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη ζήτηση. Το αποτέλεσμα είναι να στοιβάζονται τόνοι προϊόντων στις αποθήκες των εταιρειών που κατασκευάζουν ημιαγωγούς.

Στο διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2010, ο μέσος χρόνος αναμονής στην αποθήκη για έναν ημιαγωγό ήταν 75,9 ημέρες, δηλαδή μιάμιση μέρα παραπάνω σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η ζήτηση δεν είναι αυτή τη στιγμή αρκετή ώστε να απορροφήσει την παραγωγή των εταιρειών. Σε οικονομικά δεδομένα, το απόθεμα ημιαγωγών υπολογίζεται αυτή τη στιγμή σε 34,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 10,6% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Προς το παρόν, το ισοζύγιο προσφοράς/ζήτησης βρίσκεται εντός των προβλέψεων των εταιρειών, οπότε δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατασκευαστές. Ωστόσο, ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η ζήτηση παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που δεν θα πρέπει να αποκλείεται, δεδομένου ότι η οικονομική ανάκαμψη εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης σε αρκετές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails