Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το Facebook στρέφεται στην Κίνα για νέα ταλέντα!

Οι διάσημοι εμπνευστές των παιχνιδιών του Facebook, Kabam και Zynga, αποφάσισαν να στραφούν στους Κινέζους δημιουργούς λογισμικού για τα νέα παιχνίδια που σχεδιάζουν να αναπτύξουν στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.


Οι δημιουργοί των δημοφιλών παιχνιδιών “FarmVille” και “Mafia Wars”, πιστεύουν ότι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας στους τομείς του ιντερνέτ και της δημιουργίας λογισμικού θα αποδειχθούν ιδιαίτερα επικερδείς για αυτούς.


«Η Κίνα είναι πολύ σημαντική για εμάς», λέει ο Andy Lee, διευθύνων σύμβουλος του Kabam. «Βλέπουμε ότι θα επεκταθούμε με εκατοντάδες στούντιο στην Κίνα. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς μας στρατηγικής και δουλειά μου είναι να οδηγήσω την εταιρεία σε αυτή την ανάπτυξη».


Το στούντιο του Kabam στο Πεκίνο, έχει μέχρι στιγμής 35 υπαλλήλους αλλά σύμφωνα με τον Andy Lee, πολύ
σύντομα θα ξεπεράσουν και τους 100 της Κίνας.


Τώρα Kabam και Zynga βλέπουν στην Κίνα το μέλλον των διαδικτυακών παιχνιδιών, ψάχνοντας για ταλαντούχους δημιουργούς με πρωτότυπες ιδέες.


Η Zynga έχει ήδη ένα κατάστημα στο Πεκίνο ενώ τον Μάιο ανακοίνωσε την απόκτηση της κινεζικής εταιρείας διαδικτυακών παιχνιδιών, XPD Media, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στην κατάκτηση της Ασιατικής αγοράς.


Το Facebook δεν επιτρέπεται στην Κίνα έτσι τα παιχνίδια που θα σχεδιαστούν από την Kabam και Zynga δεν θα είναι διαθέσιμα για τους Κινέζους.
«Η Κίνα μπορεί να γίνει η πατρίδα εκατομμυρίων καινούριων εφαρμογών. Πολλά πράγματα δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε αυτό το μέρος του κόσμου και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις ΗΠΑ και σε ολόκληρη τη διεθνή αγορά», αναφέρει στέλεχος της Zynga.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails