Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οpenstack, η απάντηση της NASA στα Open Cloud projects

To Openstack  είναι ο νέος αντίπαλο των Μicrosoft και VMware στον τομέα του Open Cloud. Η RackSpace σε συνεργασία με τη NASA, σχεδίασαν μια νέα πλατφόρμα που φιλοδοξεί να γίνει για το Cloud, ότι το Android  της Google στις mobile συσκευές. 
 Η RackSpace έχει δημιουργήσει τον κώδικα μηχανής για το Cloud files και τους cloud servers, ενώ η NASA δάνεισε την τεχνογνωσία της από το Nebula Cloud Platform.
Τα βασικά κλειδιά της νέας πλατφόρμας είναι δύο:
1. Ανοικτός κώδικας για τους developers που βασίζεται στο RockSpace Cloud Files και είναι έτοιμος για κατέβασμα από τώρα
2 Ενα επεκτάσιμο δίκτυο servers που θα βασίζεται στο NASA Nebula Cloud Technology και στους RockSpace Cloud Servers, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά.
Η νέα πλατφόρμα, θα ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και θα επιτρέπει σε εταιρίες και ιδιώτες να αντικαθιστούν πραγματικό hardware με την cloud πλατφόρμα.  Μέχρι στιγμής στο σχέδιο έχουν ήδη δηλώσει παρών περισσότερες από 25 εταιρίες, μικρές και μεγάλες, ανάμεσά τους οι Intel, Citrix, Riptano, Dell, Cloud.com, AMD και Scalr. Στις 13 με 1 Ιουλίου, η RackSpace φιλοξένησε περισσότερους από 100 τεχνικούς συμβούλους και developers στο Αustin για ενημέρωση. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η στάση της NASA στο Project, που δείχνει ότι η αμερικανική υπηρεσία μετά την καθήλωση του διαστημικού προγράμματος και των περικοπών, αναζητεί νέες διεξόδους επένδυσης της τεχνογνωσίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails