Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Γιατί απαγορεύονται τα videogames στην Κίνα

Tα Videogames είναι παράνομα στην Κίνα. Κατά ειρωνικό τρόπο, καθώς το Wii, το PS3, το Χbox 360,κατασκευάζονται στην Κίνα! Και υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη αγορά pc gaming. Γιατί συμβαίνει, όμως αυτό;
Σύμφωνα με τη Lisa Hanson, της Niko Partners, όλες οι home κονσόλες παιχνιδιών απαγορεύτηκαν από το 2000, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσει την κινεζική νεολαία από τα βιντεοπαιχνίδια και την κακή τους επιρροή.
Είχε προηγηθεί ένα μαζικό κίνημα γονέων και κηδεμόνων εναντίον των βιντεοπαιχνιδιών. Επειδή, όμως πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι, το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια μαύρη αγορά αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Κατ’ αρχήν δημιουργήθηκαν οι plug ’n ’play κονσόλες που είναι χειριστήρια που 


συνδέονται στα pc και παίζεις. Νintendo, Sony και Microsoft δημιούργησαν τέτοιες κονσόλες μόνο για την κινέζικη αγορά.
Δημιουργήθηκε μια ολόκληρη παράνομη αγορά που λειτουργεί ως εξής: Οι παιχνιδοκονσόλες πωλούνται νόμιμα στο Χονγκ Κονγκ, από όπου εισάγονται στην μαύρη αγορά της Κίνας σε πολλαπλάσιες τιμές.
Δημιουργήθηκε μια παράλληλη αγορά μαϊμού. Υπάρχει κινέζικο Wii, κινέζικο Playstation 3, κινέζικο Xbox, όλα μαϊμού αντιγραφές, πάμφθηνες, που κυκλοφορούν κατά εκατομμύρια.
Δημιουργήθηκε επίσης μια ολόκληρη αυτοκρατορία στη πειρατεία και παράνομη διακίνηση λογισμικού και παιχνιδιών.
Δημιουργήθηκαν χιλιάδες internet καφέ, όπου τα κομπιούτερ χρησιμοποιούνται -παράνομα- ως παιχνιδομηχανές.
Επειδή δεν απαγορεύονται οι handheld παιχνιδομηχανές κυριάρχησαν στην κινεζική αγορά.
Γενικά η απαγόρευση έδωσε μια απίστευτη ώθηση στην αγορά videogames, πολύ περισσότερη ποσοστιαία, σε σχέση με άλλα κράτη, καθώς, ως γνωστόν, ότι απαγορεύεται είναι και πιο γλυκό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails