Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Facebook και myspace στον πάτο της ικανοποίησης από τους χρήστες

Μπορεί το facebook να έχει πλέον γύρω στο μισό δισεκατομμύριο χρήστες, όμως βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, μαζί με το myspace από πλευράς ικανοποίησης των χρηστών του. 
Πιθανόν να έχουν παίξει μεγάλο ρόλο και οι κατηγορίες, τους τελευταίους μήνες, για παραχώρηση των προσωπικών δεδομένων σε αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε εταιρίες marketing. 
Πάντως σε έρευνα που επεξεργάστηκε η ForSee Results  και διενεργήθηκε από την American Customer Satisfaction Index με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου στου Michigan και περιλάμβανε τις υπηρεσίες για περισσότερες από 200 εταιρείες, το Facebook πάτωσε. 
Τα ποσοστά ικανοποίησης των χρηστών ήταν χαμηλότερα ακόμα και από τις αεροπορικές εταιρίες και την καλωδιακή τηλεόραση, που συνήθως είναι από τις εταιρίες που 


βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο επικρίσεων από τους καταναλωτές. 
Οι περισσότεροι χρήστες παραπονέθηκαν για ζητήματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων. 
Το σύνολο του τομέα των social media βαθμολογήκε πάνω από 70%, σε σχέση με το 64% που έπιασε το Facebook και το 63% για το Myspace. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Wikipedia με 77% ικανοποιημένους χρήστες που δήλωσαν ευχαριστημένοι από τις ευκολίες αναζήτησης και το βάθος της πληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails