Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πολέμησε την Toyota γιατί έκλεψε τις ιδέες του και κέρδισε!

O Alex Severinsky, είναι ένας σοβιετικός μετανάστης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας αντιαρματικά όπλα και έχοντας κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα υβριδικό σύστημα για κινητήρα με τροφοδοσία φυσικού αερίου-ηλεκτρισμού, το 1994.
Η Toyota χρησιμοποιούσε το σύστημα του, για το μοντέλο της, το Prius, χωρίς όμως να έχει άδεια. Μέχρι αυτήν την εβδομάδα...
Ο Alex Severinsky πήρε το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτρολογία από το Χάρκοβο College, της Ουκρανίας, το 1967. Οκτώ χρόνια αργότερα, ολοκλήρωσε το διδακτορικό στο Ινστιτούτο της Μόσχας. Τρία χρόνια, μετά, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγας.
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1994, οι ΗΠΑ έδωσαν δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στον Severinsky για μία μέθοδο τροφοδοσίας με αέριο σε ηλεκτρικά - υβριδικά οχήματα, την οποία ονόμασε "HyperDrive." Η εφεύρεση αυτή, ήταν το αποτέλεσμα εργασίας και έρευνας ετών, και ήταν ένα πρώτο βήμα για την έρευνα, που οδήγησε,, τελικά στα συστήματα μετάδοσης, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα σύγχρονα υβριδικά αυτοκίνητα.
Τρία χρόνια μετά, το 1997, η Toyota κυκλοφόρησε την πρώτη γενιά του Prius. Το αυτοκίνητο δεν ήταν το πρώτο υβριδικό όχημα κυκλοφόρησε, αλλά σηματοδότησε την έναρξη της μιάς νέας εποχής για τα υβριδικά αυτοκίνητα και το όνομα του Prius έγινε συνώνυμο του "πράσινου αυτοκινήτου».

Το Prius ενσωμάτωνε - και συνεχίζει να έχει - μια έκδοση της τεχνολογίας του Severinsky, που χρησιμοποιήθηκε όμως χωρίς την άδεια του. Η Toyota αρχικά αρνήθηκε να αναγνωρίσει την πατρότητα του porject στον Severinsky. Τότε, Severinsky και Toyota, οδηγήθηκαν σε έναν εξαετή δικαστικό πόλεμο που τελικά κέρδισε ο Ρώσος πρόσφυγας! Σαν ταινία δεν ακούγεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails