Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

H Apple «βλέπει» τις ανάγκες των τυφλών

H εταιρεία Apple, αποφάσισε να δημιουργήσει κάποιες νέες εφαρμογές που θα επιτρέπουν σε τυφλούς χρήστες την πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας iTunes. 
‘Ετσι, η Apple συνεργάζεται εθελοντικά με την Πολιτεία της Μασαχουσέτης για γίνει η υπηρεσία iTunes, αλλά και το νέο iPod nano πλήρως προσβάσιμα στους τυφλούς χρήστες.
Τα μουσικά κομμάτια και οι ταινίες, καθώς και οι διαλέξεις αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού στο iTunes U, θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα στη συγκεκριμένη ειδική κατηγορία χρηστών. 

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα στο Associated Press, ο John Olivera της Επιτροπής για τους Τυφλούς της Μασαχουσέτης, προσέγγισε την Apple, ώστε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση και ο πλούτος του εκπαιδευτικού υλικού στο iTunes U να γίνει διαθέσιμος στους τυφλούς μαθητές. 

Η εταιρία σε συνεργασία με την Πολιτεία της Μασαχουσέτης, αναπτύσσει την απαιτουμένη τεχνολογία που θα ενσωματωθεί στο Mac OS X, ώστε με τη βοήθεια αφήγησης να μπορούν οι τυφλοί χρήστες να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του iTunes.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails