Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Kinect: Η αντεπίθεση της Microsoft σε Wii και Playstation Move

Η παρουσίαση της νέας κονσόλας Xbox 360 από τη Microsoft (που θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουλίου) συνοδεύτηκε με την ανακοίνωση του Kinect, ενός επαναστατικού συστήματος χειρισμού, το οποίο θα ανταγωνιστεί το ανάλογο χειριστήριο κίνησης PlayStation Move της Sony και το εξελιγμένο Wii Motion Plus της Nintendo. Τώρα που κορυφώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κολοσσών του χώρου θα πρέπει να περιμένουμε βροχή από νέες εφαρμογές, videogames και κάθε είδους τεχνολογίας αιχμής που θα κάνει το gaming όχι μόνο απόλαυση αλλά μια πραγματική εμπειρία.
Επανάσταση
Οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χτίσουν τη νέα εποχή στο gaming. Η φήμη που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες για μια καινοτόμο και πρωτοποριακή συσκευή της Microsoft με την κωδική Project Natal, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά καθώς ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη στα μέσα Ιουνίου στην Έκθεση Ηλεκτρονικής Ψυχαγωγίας Ε3. Οι ιθύνοντες της Microsoft 


παρουσίασαν το νέο τους δημιούργημα με την ονομασία Kinect. Ταινίες, μουσική και videogames χωρίς χειριστήρια! Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε εκατομμύρια τραγούδια με μία απλή κίνηση του χεριού, να παίξει μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια χωρίς καλώδια και να κάνεις fast forward μια ταινία χωρίς να το καταλάβει κανείς. Το Kinect για Xbox 360 ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματος, των άκρων και την φωνή του χρήση κάνοντας την αλληλεπίδραση με την κονσόλα ακόμα πιο διασκεδαστική από ποτέ. Το Kinect θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ στις 4 Νοεμβρίου και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 150 δολάρια, περίπου 120 ευρώ. Αμέσως μετά, ξεκινά η εμπορική του πορεία και στον υπόλοιπο κόσμο.
Παράλληλα, άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα παιχνίδια του Xbox 360 που θα υποστηρίζουν το νέο σύστημα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 60 δολάρια.
Το Kinect είναι αρκετά ακριβότερο από το Move της Sony αλλά σύμφωνα με την Microsoft, ο πιθανός λόγος είναι ότι θεωρεί το Kinect πολύ ανώτερο τεχνολογικά από το Move, εξ ου και η διαφορά στην τιμή.

Πως δουλεύει
Το Kinect ζωντανεύει τα παιχνίδια και την ψυχαγωγία, επιτρέποντάς σας να συμμετέχετε σε αυτά με ολόκληρο το σώμα σας. Με λίγα λόγια μπαίνετε μέσα στο παιχνίδι. Με το Kinect, δεν χρειάζεστε χειριστήρια. Όλα γίνονται με το σώμα και τα χέρια σας. Είναι τόσο φυσικό και τόσο απλό, που η τεχνολογία… ούτε καν φαίνεται! Αυτό που μένει, είναι η διασκέδαση. Το Kinect, που βασίζεται σε τεχνολογία της ισραηλινής εταιρίας 3DV, την οποία έχει εξαγοράσει η Microsoft, διαθέτει τρεις κάμερες, σένσορες ήχου και τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης χάρη στην οποία θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις σε 48 σημεία του ανθρώπινου σώματος προκειμένου να τις μεταφέρει με πάσα ακρίβεια στην οθόνη μέσω του avatar του χρήστη. Σε μερικές περιπτώσεις έχει δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου και φωνής. Όσο για το όνομα, προκύπτει από τη συνένωση των λέξεων «kinetic» και «connection».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails