Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η Αpple βγαίνει κόντρα στην Google με δικούς της χάρτες!

Η Apple είναι γνωστή για το innovation της σε θέματα φιλικού λειτουργικού και ευκολίας χειρισμού (πχ iPhone GUI). Από την άλλη η Google είναι γνωστή για το innovation της να βρίσκει φθηνές λύσεις σε προβλήματα που θεωρητικώς ήταν άλυτα (πχ τα farm servers της). Τώρα ήρθε η στιγμή να αναμετρηθούν στο κατεξοχήν πεδίο της Google: την χαρτογράφηση.
H Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Soleil του Κεμπέκ, εξαγόρασε την Poly9, μια καναδική εταιρία χαρτογράφησης. Οι υπάλληλοι της έχουν ήδη μεταφερθεί από τον Καναδά, στo Cuppertino στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η έδρα της Apple. Η Poly9 έχει δημιουργήσει το mapspread.com ένα online GIS εργαλείο και μια virtual υδρόγειο σε flash που ονομάζεται Free Earth και ήταν πίσω από πολύ δημοφιλή sites όπως NORAD Santa Tracker. Επίσης η Poly9 είχε δημιουργήσει το waypoint tracking για την Garmin, to site Communicator. Mπορείτε ακόμα να δείτε το project Free Earth και μια λίστα από τα site που το χρησιμοποιούν στο globe.poly9.com, παρόλο που το βασικό site poly9.com έχει κατέβει.
Η Poly9 είναι η δεύτερη εταιρία χαρτογράφησης που εξαγόρασε η Apple. Πέρυσι, πριν ακόμη φανούν τα ρήγματα στις σχέσεις της με την Google είχε απορροφήσει την αμερικανική Placebase που ήταν ανταγωνιστική στην υπηρεσία Google Maps, που ειδικεύται στην εξατομίκευση της χαρτογράφησης με βάση τον πελάτη και την τοποθεσία του. Η Placebase είχε δημιουργήσει την δική της Javascript API που ονομάζεται PushPin για να πετύχει αυτήν την εξατομίκευση της υπηρεσίας.
Ενα ακόμη κεφάλαιο στον πόλεμο Apple - Google έχει αρχίσει να γράφεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails