Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πως να προσεγγίσετε τους πελάτες σας μέσω του mobile web

Σύμφωνα με την IDC (International Data Information), τον μεγαλύτερο
σύμβουλο αγοράς και επικοινωνίας, φέτος τις γιορτές το 28% του τζίρου της κατανάλωσης στις ΗΠΑ, που υπολογίζεται γύρω στα 127 δισεκατομμύρια δολάρια, θα γίνει μέσω των mobile συσκευών. Ετσι λοιπόν, έχει φτιάξει μια λίστα, με το τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις και πως να το κάνουν για να προσεγγίσουν όλο αυτό το κοινό και να αποκτήσουν μερίδιο από την πίτα των 127 δισ. που θα ξοδευτούν μέσω των smarthphones και tablets.

1. Δημιουργία ενός πολύ καλού και εύχρηστου mobile site. Μπορεί να ακούγεται λογικό, αλλά μερικές φορές τα μεγαλύτερα λάθη γίνονται στα αυτονόητα. Το mobile site θα πρέπει να είναι απλό και να φορτώνει γρήγορα, χωρίς πολλές καθυστερήσεις και flash videos. Δεν θα πρέπει να είναι απλά μια συρρίκνωση του κανονικού site.

2. Φτιάξτε τις δικές σας εφαρμογές για κινητά και tablets ώστε να είστε άμεσα και εύκολα προσβάσιμοι. Ειναι σημαντικό να είστε στην επιφάνεια εργασίας του κάθε κινητού και να σας βρήσκει με ένα κουμπί και όχι ψάχνοντας μέσω browser.

3. Προβληθείτε μέσω εφαρμογών τρίτων. Διαφημιστικές καμπάνιες και εκστρατείες μέσω local εφαρμογών δίνουν την αίσθηση στον πελάτη ότι η εταιρία σας είναι μεγάλη και σοβαρή.

4. Αγκαλιάστε τα social media. Η Chipotle, μια αμερικάνικη αλυσίδα fast food, έδινε δωρεάν ένα μπουρίτο σε κάθε πελάτη που έμπαινε μέσω του FaceBook Places. Η διαφήμιση μέσω facebook εκτόξευσε πελάτες και επισκέψεις. Τράβηξε ακόμα και την προσοχή του Dennis Crowley από το αντίπαλο στρατόπεδο του Foursquare.

5. Χρησιμοποιείστε τα sms. Μπορεί να ακούγονται πλέον παρωχημένα, αλλά σε συνδιασμό με local εφαρμογές είναι ένα φθηνό και γρήγορο μέσο για να επικοινωνήσετε προσφορές και υπηρεσίες με εγγεγραμμενους πελάτες σας.

6. Χρησιμοποιείστε δυναμικά τα εργαλεία του web. Ξεφύγειτε από τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης. Διαφημιστείτε μέσω twitter για να μπουν στο site σας,να κατεβάσουν την εφαρμογή σας και να εγγραφούν συνδρομητές στην υπηρεσίας sms. Δημιουργείστε έτσι δεσμούς με το πελατειακό σας δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails