Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Facebook και EA μαζί για τα επόμενα πέντε χρόνια

Η Electronic Arts και το Facebook ενώνουν της δυνάμεις τους στο χώρο του online gaming, καθώς ανακοίνωσαν ένα πενταετές πλάνο συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η EA θα δημιουργεί παιχνίδια χαμηλών τεχνικών προδιαγραφών, τα οποία θα εντάσσονται στην πλατφόρμα του Facebook με τη μορφή εφαρμογών που εγκαθίστανται από όσους χρήστες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν είναι κάτι καινούργιο. Η αρχή έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες με το FIFA Superstars και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και συνέχεια. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της EA, η εταιρεία θα αναπτύξει "απλοποιημένα και πιο προσβάσιμα παιχνίδια για αυτούς που θέλουν να παίζουν και να αγοράζουν εικονικά αγαθά στο Facebook". Φυσικά, η λέξη-κλειδί εδώ είναι το "αγοράζουν" και είναι σαφές ότι η εταιρεία επενδύει στο Facebook για να βγάλει χρήματα και όχι απλά για να διαφημίσει το brand name της.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, η EA εξαγόρασε την εταιρεία Playfish, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τα games που ανέπτυσσε για το Facebook. Η τεχνογνωσία, λοιπόν, υπάρχει και άρα η σύσφιξη των σχέσεων με το Facebook έρχεται ως μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Παράλληλα, η EA ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την εξαγορά της Chillingo, γνωστή για το Angry Birds που κάνει θραύση στα smartphones. Όλα αυτά δείχνουν ότι η EA είναι αποφασισμένη να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πέρα από το "παραδοσιακό" gaming σε Windows και κονσόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails