Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πρώτο στις προτιμήσεις των Αμερικάνων το Android και δεύτερο παγκοσμίως!

Η εταιρία Canalys, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε πάνω στην αγορά των smartphone συσκευών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα Android κινητά φαίνεται να κερδίζουν ολοένα την προτίμηση του αγοραστικού κοινού. 


Έτσι λοιπόν παγκοσμίως το Android είχε μία αύξηση 1.309% από το 3ο τρίμηνο του 2009, πηγαίνοντας έτσι από 1,4 εκατομμύρια συσκευές στα 20 εκατ. ένα χρόνο μετά με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (με 25% μερίδιο της αγοράς) πίσω από τη Nokia που βρίσκεται στην κορυφή (με 33%).


Ωστόσο, στις ΗΠΑ, το Android έχει καταφέρει να έχει την πρωτιά με (43.6%) και αυτό σύμφωνα πάντα με την έρευνα, επειδή έχει με το μέρος πολλές συσκευές από μεγάλους κατασκευαστές όπως της Samsung, HTC, η Motorola και η Sony Ericsson. 


Ένας ακόμα παράγοντας που το έχει κάνει τόσο δημοφιλές είναι οτι οι Android εξαιτίας των πολλών επιλογών που έχει ο χρήστης στις συσκευές που διατίθενται στην αγορά, υπάρχει και ένα μεγάλο εύρος τιμών και χαρακτηριστικών που απευθύνονται σε όλα τα γούστα.


Τέλος η Apple από την πλευρά της κατάφερε να περάσει μπροστά από τη RIM (κατασκευάστρια εταιρία των Blackberry) με μερίδιο αγοράς 26,2% στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με το 24,2% της RIM ενώ παγκοσμίως, η Apple έφτασε το 17% κερδίζοντας το 15% της RIM. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails