Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ειδικοί πληρώνονταν για ταυτοποίηση προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook

Ειδικούς στην ανάπτυξη εφαρμογών του Facebook πλήρωνε «μεσίτης πληροφοριών» (data broker), οι οποίοι καλούνταν να ταυτοποιήσουν προσωπικά δεδομένα χρηστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.


Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε, επίσης, πως έθεσε σε 6μηνη διαθεσιμότητα ορισμένους ειδικούς στην ανάπτυξη εφαρμογών που εργάζονταν για αυτήν λόγω της πρακτικής αυτής.


«Η εξέλιξη αυτή αφορά λιγότερους από 12 ειδικούς, όχι και τόσο σημαντικούς για την ιστοσελίδα, κανείς από τους οποίους σχετίζεται με τις 10 σημαντικότερες εφαρμογές της πλατφόρμας του Facebook», σημειώνει η εταιρεία.


Στις αρχές Οκτωβρίου, τα αμερικανικά Μέσα μετέδωσαν ότι ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook διέδιδαν το ID του χρήστη, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί το όνομα του χρήστη και ονόματα φίλων του που χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή από 25 διαφημιστικές και εταιρείες δεδομένων.


Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν κατόρθωσε να ταυτοποιήσει το όνομα του «μεσίτη», που αγόραζε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, αλλά σημείωσε πως έχει καταλήξει σε μια συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία συσσώρευσης δεδομένων Rapleaf, η οποία φέρεται να λάμβανε ορισμένες από τις πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες.


Η Rapleaf συμφώνησε να διαγράψει όλα τα δεδομένα ταυτοποίησης των χρηστών που κατέχει και να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την κοινωνική δικτύωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails