Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο Ezio ξαναχτυπά στο Assassin’s Creed Brotherhood - game review

Ταξίδι στην Αιώνια Πόλη της Αναγέννησης με τα μάτια του Ezio θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ενός ταξιδιωτικού οδηγού. Η αλήθεια είναι όμως ότι Ezio ξαναπιάνει δουλειά στο Assassin's Creed: Brotherhood. Η Ubisoft έκανε και πάλι το θαύμα της. 
Ένα μήνα περίπου πριν τα Χριστούγεννα λάνσαρε το τρίτο μέρος του εκπληκτικού Assassins Creed. 
Για να είμαστε πιο ακριβείς πρόκειται για το AC 2.5 και όχι το AC 3 καθώς πρόκειται για μια συνέχεια του προηγούμενου τίτλου και όχι για ένα ολοκαίνουργιο project. Και όμως το παιχνίδι μπορεί να σταθεί άνετα ως μια ανεξάρτητη παραγωγή που δεν της λείπει τίποτα. 
Ο Ασσασσινός ήρωάς μας, ο Εzio Auditore da Firenze, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να σώσει την ανθρωπότητα (ακούγεται τραγικό αλλά ο ήρωας πρέπει να έχει ιερό σκοπό) από τους Templars. Αυτή τη φορά όμως ταξιδεύει στην Ρώμη της Αναγέννησης προκειμένου να ξεσκεπάσει τους συνωμότες με τη βοήθεια της Αδελφότητας των Ασσασσίνων. Και κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία... 
Η αρχή του Assassins Creed Brotherhood, σας βρίσκει στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους, εντός του Βατικανού και την προφητεία της Θεάς Αθηνάς (Minerva) για το μέλλον του κόσμου. Ο Ezio επιστρέφει στη

βίλα στο χωριό Monteriggioni για να συναντήσει την οικογένειά του, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις.
Πολύ σύντομα η βίλα του θα δεχθεί επίθεση από τις δυνάμεις του γιου του Rodrigo Borgia, ονόματι Cesare.
Μέσω της επίθεσης των παπικών δυνάμεων στο χωριό του, ο Ezio θα χάσει όλο του τον εξοπλισμό, και η ήττα του αυτή θα τον οδηγήσει τελικά στη Ρώμη. Στη νέα περιπέτεια ο Ezio θα αναζητήσει να πάρει εκδίκηση προσλαμβάνοντας και εκπαιδεύοντας τη δική του ομάδα Ασσασσίνων. Εδώ ακριβώς δένει ο τίτλος Brotherhood (Αδελφότητα).
Κάθε έναν εξ αυτών μπορείτε να τον στείλετε για αποστολές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να ανέβει επίπεδο. Η διαχείριση των ασσασσίνων κρίνεται εθιστική καθώς οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να τους καλέσετε για μια εντυπωσιακή και ξαφνική αθόρυβη εξόντωση στόχων. 



Όλοι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Οι δημιουργοί της Ubisoft Montreal μας ταξιδεύουν στη Ρώμη του 16ου αιώνα δίνοντας για ακόμη φορά τον καλύτερο τους εαυτό. Με λίγα λόγια έφτιαξαν τη μεγαλύτερη πόλη σε μέγεθος που έχει δημιουργήσει έως σήμερα η Ubisoft για τις ανάγκες του Assassin’s Creed. Πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων, η δομή της ιταλικής πρωτεύουσας καθώς και πληθώρα μνημείων (όπως το Κολοσσαίο) θα σας πείσει για την πιστότητα της. Δεν πρόκειται ποτέ να σας δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσετε το Κολοσσαίο ή την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Για αυτό απολαύστε τα μαγευτικά τοπία και την καθημερινότητα της Αναγεννησιακής Ρώμης με τους μικροπωλητές, τους κλέφτες, τις ιερόδουλες και τους συνωμότες να κυκλοφορούν ανάμεσά σας.



Πληθώρα αποστολών


Όπως είναι φυσικό σε μια τόσο μεγάλη πόλη, θα μπορούσατε να βαρεθείτε πολύ εύκολα γυρνώντας από δω και από κει ψάχνοντας για καμιά ξέμπαρκη αποστολή. Για αυτό και η Ubisoft φρόντισε να προσθέσει μια πληθώρα δραστηριοτήτων για τον Ezio και την παρέα του που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Κάθε περιοχή βρίσκεται υπό την επίβλεψη ενός πύργου της οικογένειας των Borgia. Εσείς προκειμένου να αποτινάξετε το ζυγό από την περιοχή, καλείστε να ανατινάξετε τον εκάστοτε πύργο και να επαναφέρετε την ευημερία, την ηρεμία αλλά και το εμπόριο στην πόλη. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να
χτίσετε διαφόρων ειδών μαγαζιά όπως οπλοπωλεία, τράπεζες και άλλα, ή να αγοράζετε μνημεία, κάθε ένα εκ των οποίων σας δίνει και κάποια μικρή αύξηση στο χρηματικό ποσό που λαμβάνετε ανά 20 λεπτά. Τα χρήματα αυτά μπορείτε να τα ξοδέψετε σε όπλα, πανοπλίες και κάθε είδους πυρομαχικά που θα σας φανούν χρήσιμα στις αποστολές σας.



Απολαυστικό gameplay


O χειρισμός του Ezio παραμένει κάτι παραπάνω από απολαυστικός, επιτρέποντάς σας να αναρριχόσαστε με μοναδική ευκολία σε κάθε λογής κτίσματα αλλά και να περιφερόσαστε με επιδεξιότητα στις στέγες των κτιρίων. Ακόμα και το σύστημα μάχης έχει απλουστευτεί με περισσότερα combos και είδη εκτέλεσης ή ξιφομαχίας που έχουν περισσότερη ένταση. Με λίγα λόγια ο χειρισμός είναι απλός, εύκολος και άμεσος γλιτώνοντας τον παίκτη από περιττές κινήσεις ώστε να απωλέσει τη μαγεία του παιχνιδιού. Η γρήγορη φύση των μαχών, σε συνδυασμό με τα πολλά καινούρια animations, σας οδηγεί σε απολαυστικές και εξαιρετικά χορογραφημένες συγκρούσεις που δείχνουν πολύ πιο αληθοφανείς σε σχέση με τα προηγούμενα Assassin’s Creed.



Multiplayer

Παρά το τεράστιο μέγεθος του single player μέρος του τίτλου, που διαρκεί ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 25 ώρες, υπάρχει και η δυνατότητα για multiplayer. Εκεί καλείστε να κυνηγήσετε και να σκοτώσετε τον στόχο σας ενώ παράλληλα προσπαθείτε να ξεφύγετε από κάποιον άλλο ασσασσίνο που σας έχει βάλει στο μάτι. Με λίγα λόγια είστε ο κυνηγός και το θήραμα ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καταπληκτικό και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails