Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Θραύση του iPad στην τρίτη ηλίκια

Ο Hikosaburo Yasuda ακολουθεί την μόδα των ανθρώπων της ηλικίας του. Μόλις αγόρασε ένα iPad 32Gb για να επικοινωνεί με τους φίλους μέσω emails και να παίζει παιχνίδια, γιατί διάβασε πως όσο πιο πολύ εκπαιδεύει το μυαλό του, τόσο θα αποφεύγει εκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.
Ο Yasuda είναι 95 ετών! 
Ειναι ένας από τους χιλιάδες υπερήλικες στην Ιαπωνία, που επιλέγουν ένα τάμπλετ και συγκεκριμένα το iPad, καθώς είναι ο απλούστερος τρόπος για να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και τους φίλους τους. Ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση, όπως τα  pc, όλα είναι πολύ απλά. Για ότι θέλεις να κάνεις υπάρχει και ένα κουμπί». 
Σύμφωνα με τoν James Cardwell, αναλυτή, το  iPad (σε αντίθεση με τα αναμενόμενα Android tablet  που στοχεύουν σε νεανικότερο κοινό) λόγω της ευκολίας χρήσης τους, έχουν ανοίξει την τεχνολογική πόρτα σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών που κατοικούν σε αναπτυγμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.
Χιλιάδες ηλικιωμένοι έχουν βρει και μια κοινή συνιστώσα με τα εγγόνια τους, το iPad. 
Μπορούν να μιλάνε για τα παιχνίδια, τις εφαρμογές και να αισθάνονται ότι έχουν κάτι κοινό να συζητήσουν. Μέχρι στιγμής οι πωλήσεις του iPad έχουν φθάσει τα 3,27 εκατομμύρια κομμάτια και αναμένεται να αγγίξουν τα 12,9 εκατομμύρια μέχρι τέλος της χρονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails