Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

«Δεν θα υποκύψουμε στις κρατικές πιέσεις», λέει η Blackberry

Την πρόθεσή της να μην υποχωρήσει μπροστά στις απαγορεύσεις που επέβαλαν Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα κινητά Blackberry διατρανώνει η RIM, η εταιρεία που τα κατασκευάζει, ενώ και η Ινδονησία εξετάζει την επιβολή περιορισμών στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι συσκευές για λόγους ασφαλείας.

«Εάν απαγορευτεί η ισχυρή κρυπτογράφηση, θα πρέπει να απαγορευτούν οι τραπεζικές συναλλαγές, το Διαδίκτυο και ουσιαστικά τα πάντα» ανέφερε ο Μάικ Λαζαρίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής RIM, ξεκαθαρίζοντας πως η εταιρεία δεν πρόκειται να
συμβιβαστεί δίνοντας στοιχεία χρηστών των κινητών της στις κυβερνήσεις των δύο κρατών.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η RIM έχει ήδη κάνει τέτοιες παραχωρήσεις για την Ινδία και την Κίνα, ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε πως «πρόκειται για γελοιότητες», σύμφωνα με τους New York Times.

Παράλληλα, την Τετάρτη προστέθηκε και η Ινδονησία στις χώρες που πιέζουν τη RIM για παροχή περισσότερων στοιχείων, επικαλούμενη επίσης λόγους ασφαλείας.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι προσπαθεί να βοηθήσει τις Αρχές των δεκάδων κρατών όποτε της ζητηθεί σε περιπτώσεις δικαστικών ερευνών, αλλά η τεχνολογία της καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υποκλοπή μηνυμάτων από εταιρικούς χρήστες Blackberry (οι εκδόσεις για τους ιδιώτες έχουν χαμηλότερο βαθμό ασφαλούς κρυπτογράφησης).

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν τις υπηρεσίες messenger, email και πλοήγησης στο Διαδίκτυο μέσω Blackberry, επειδή έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας. Παράλληλα, τόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και η Σαουδική Αραβία αναμένεται να απαγορεύσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων από κινητό Blackberry σε κινητό Blackberry.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails