Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πως ψωνίζουμε στο ιντερνετ for Dummies...

1. Δημιουργούμε λογαριασμό email γιατί αποτελεί την βάση της επικοινωνίας με ebay, τράπεζα, amazon, paypal κλπ. (το σημειώνω γιατί ποτέ δεν ξέρεις...)
2. Βγάζουμε πιστωτική κάρτα Visa ή Master (ξεχάστε την Diner's) ή μια προπληρωμένη που έχουν πια όλες οι τράπεζες και είναι ειδικά για αγορές στο ιντερνετ. Την «φορτώνεις», με όσα χρήματα θέλεις να ψωνίσεις κάθε φορά και έτσι δεν κινδυνεύεις να σε χρέωσουν εξτρά. 
Εγώ χρησιμοποιώ μια κάρτα της Πειραιώς, γιατί είναι η μοναδική, ως τώρα, που μπορείς να την «φορτώσεις» τηλεφωνικά με μεταφορά χρημάτων από άλλον λογοριασμό χωρίς να πας σε γκισέ.
3. Ανοίγουμε λογαριασμό στο paypal.com και δηλώνουμε εκεί την πιστωτική ή την προπληρωμένη κάρτα που θα χρησιμοποιούμε. Ενα tip: Αφού δηλώσετε ηλεκτρονικά την κάρτα δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αμέσως, αν δεν γίνει authendicate. Aυτό γίνεται με έναν κωδικό που στέλνει το paypal στην κάρτα σας, φαίνεται στον επόμενο λογαριασμό σας και τον πληκτρολογείτε στο paypal. Mην περιμένετε να έρθει ο λογαριασμός, πάρτε τηλέφωνο στην κάρτα σας και ζητήστε τον.
4. Ψωνίζουμε σε όποιο μαγαζί θέλουμε, χρημιμοποιώντας τον paypal λογαριασμό μας. Αν κάτι στραβώσει, το paypal θα αναλάβει να λύσει την διαφορά.
5. Αν ψωνίζουμε από το ebay, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, το καταγγέλουμε, το paypal μας επιστρέφει τα λεφτά και αυτό κυνηγάει πλέον τον πωλητή.
6. Αν μπείτε σε μαγαζί που δεν έχει paypal, μην διακινδυνέψετε να ψωνίσετε. Εγώ, δεν το κάνω πότε. Γενικά, το paypal είναι τόσο διαδεδομένο, που όσα μαγαζιά δεν το έχουν για μένα είναι ύποπτα.
7. Ξεκινήστε τις αγορές σας από ebay.com, amazon.com, και σιγά σιγά ξεψαρώνετε...
Προσοχή πηγαίνετε στα ευρωπαϊκά site (που λήγουν σε co.uk ή .fr ή .de) για να μην χρεωθείτε τους φόρους του τελωνείου. Αν και από ότι παρατήρησα, τελευταία, οι τελωνιακοί κάνουν λευκή απεργία και έτσι παραγγελίες από ΗΠΑ, μου ήρθαν με φόρο πάνω στα έξοδα αποστολής και όχι στο ποσό αγοράς... Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails