Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Bye Bye οθόνες OLED, καλώς ήρθατε πάλι LCD...

Φαίνεται πως δεν έχει προβλήματα μόνον η Apple τελευταία. Φαντάζομαι ότι έχετε ακούσει για το πόσο δύσκολη είναι η κατασκευή των οθονών OLED για κινητά τηλέφωνα. (Παρένθεση για λίγο μάθημα: Οι super λεπτές και πολύ φωτεινές οθόνες τεχνολογίας ΟLED, χρησιμοποιούν οργανικά στοιχεία για το φωσφορίζων y στοιχείο που λάμπει όταν το διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. 
Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα αυτά τα στοιχεία να λαμπούν από μόνα τους και να μην χρειάζονται backight φωτισμό όπως οι οθόνες LCD τεχνολογίας. Ετσι είναι ελαφρότερες, λεπτότερες , φωτεινότερες και καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία.
Η HTC, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι ακριβώς λόγω αυτών των δυσκολιών κατασκευής των oθονών OLED, θα τις αντικαστήσει με LCD σε κάποια από τα νέα της πολυδιαφημισμένα μοντέλα, όπως το Nexus One, αλλά να μην ανησυχούμε, γιατί όπως λένε δεν θα καταλάβουμε την διαφορά.
Αν είναι έτσι, τότε γιατί τις ανακαλυψαν τις OLED; Και γιατί μας τις παρουσίασαν, σαν το επόμενο τεχνολογικό άλμα στις οθόνες; Πάνε καλά; Δεν μας τα λέει καλά η HTC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails