Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Καλή η ελευθερία αλλά έχετε το νού σας...

Επειδή τελευταία, την πέφτουμε συνέχεια στην Apple και τον Steve Jobs, για το ασφυκτικά κλειστό περιβάλλον του iPhone και του Applestore, σε αντίθεση με την free διάθεση της Google και του Android λειτουργικού, για ακούστε αυτό που έμαθα.
Το 20% των 13.500 περίπου εφαρμογών για Android που κυκλοφορούν-επειδή ακριβώς δεν ελέγχονται από την Google, όπως τις τσεκάρει η Apple- έχουν spyware που ψάχνει τα δεδομένα σας και τις συνήθειες σας και ενημερώνουν την εταιρία που τα έχει δημιουργήσει για τα site που έχετε μπει, τις άλλες εφαρμογές που έχετε, με ποιούς επικοινωνείτε κλπ ώστε να δημιουργηθεί το virtual διαφημιστικό σας προφίλ.
Ας μην ξεχνάμε, ότι η Google πριν δυο μήνες μόνον, είχε πιαστεί να καταγράφει, μέσω των αυτοκινήτων που είχε για το Google Earth, ότι έστελναν τα wifi δίκτυα ιδιωτών, που σάρωναν στην πορεία τους. Η Google είχε ζητήσει επίσημα συγνώμη, καθήλωσε τον στόλο της και άρχισαν να πέφτουν βροχή οι μηνύσεις.
Σιχαίνομαι να γίνομαι conspirator, αλλά τελευταία, έχουν ακουστεί πολλά για σχέσεις της Google με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την προσπάθεια της τελευταίας, να ελέγχει τη ροή πληροφοριών στο internet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails