Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δειλά - δειλά οι πρώτοι αντίπαλοι του iPad

Τελικά, όπως φαίνεται δεν θα είναι και τόσο εύκολο να εκθρονιστεί ο βασιλίας iPad από τον θρόνο του. Από τα 30 και πλέον tablets που έχουν κατά καιρό ανακοινωθεί, στην τελική ευθεία για την Χριστουγεννιάτικη αγορά είναι 3 το εξής ένα!!! ΗP slate, Galaxy Tab και Blackberry Playbook φιλοδοξούν να δώσουν το μεγάλο χτύπημα στην Apple. Το HP Slate θα τρέχει Windows 7 (κανονικά και όχι mobile έκδοση), το Blackberry το δικό του λειτουργικό (ελπίζω όχι εκείνη την τραγωδία που είδαμε στο torch και Galaxy Tab με Αndroid 2.2 Froyo, που όπως έχουμε ξαναπεί η μαμά Google δεν το συνιστά για tablets, μόνον για κινητά. 




Ας τα δούμε ένα, ένα:
1. HP Slate. Το γεγονός ότι θα τρέχει Window 7, είναι και αβαντζάζ και μειονέκτημα. Πάει σε μια άλλη κατηγορία, τιμής και χρήστη. Δεν κάνει για τον entry level που στοχεύουν τα tablet με το concept του iPad, δηλαδή «κουμπί και εφαρμογή» και απλούστατο στην χρήση, όπως ένα κινητό. Τα Windows 7 είναι λειτουργικό κομπιούτερ, έχουν μενού και είναι για όσους είναι συνηθισμένοι στην χρήση υπολογιστών. Μείον και η μπαταρία, γιατί ένας επεξεργαστής για τέτοιο tablet  θα είναι και ενεργοβόρος. Προφανώς και υψηλότερη τιμή.


2. BlackBerry Playbook με tablet OS. Eδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Blackberry φημίζεται για τα μίνι λειτουργικά της πληκτρολόγια. Το tablet δεν έχει πληκτρολόγιο... Αν προσθέσουμε και το κάκιστο λειτουργικό που μας παρουσίασε μετα Βαίων και Κλάδων τον προηγούμενο μήνα στα κινητά της... (ας μην γίνω πολύ κακός). 


3. Galaxy Tab με Android 2,2. Το πιο ρεαλιστικό project για να το δούμε άμεσα. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικότατες, καλύτερες των προσδοκιών, αλλά την πάτησε γιατί προσπάθησε να χτυπήσει την Apple στο configuration. Εβαλε κάμερες μπρος πίσω, υψηλή ανάλυση και ένα σωρό καλούδια που εκτόξευσαν την τιμή στα 1.030 ευρώ (στην Γερμανία), όταν το entry level μοντέλο της Apple είναι στα 499 ευρώ και το κορυφαίο στα 799. 


Κανείς τους, δεν διαθέτει το αντίστοιχο του AppStore με τις χιλιάδες εφαργογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails