Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στροφή 180 μοιρών από την Intel στο θέμα του USB 3

Μέχρι πρότινος, η Intel εμφανιζόταν από διστακτική έως εντελώς απρόθυμη να υιοθετήσει την έκδοση 3 της πασίγνωστης τεχνολογίας USB. Ωστόσο, κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες, με τον κορυφαίο κατασκευαστή επεξεργαστών να υπαναχωρεί στο εν λόγω θέμα. Το ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρει ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Intel προωθούσε όλο αυτό το διάστημα την Light Peak, μια τεχνολογία που έχει αναπτύξει η ίδια ως ταχύτερη εναλλακτική στη USB 3. Βέβαια, φαίνεται ότι η Intel δεν είχε υπολογίσει την πίεση της αγοράς. Η AMD θα συμπεριλάβει την τεχνολογία USB 3 στα chipsets που θα κυκλοφορήσει για τους Fusion κι όπως όλα δείχνουν αυτή η εξέλιξη υποχρέωσε ουσιαστικά την Intel να ανακρούσει πρύμναν και να υιοθετήσει το USB 3.

Αν τελικά οι πληροφορίες είναι αληθείς, θα δούμε USB 3 στα chipsets που έρχονται για τους επεξεργαστές Sandy Bridge. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το ποια ακριβώς chipsets θα υποστηρίζουν USB 3 και πόσες θύρες θα υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails